diumenge, 7 de desembre del 2014

Les doy un año

Les doy un año (2014)

Fitxa tècnica:                                                                
 
Tíol original: I Give It a Year

Gènere: Comèdia Romàntica

Director: Dan Mazer

Cast: Rose Byrne (Nat)
         Rafe Spall (Josh)
         Simon Baker (Guy)
         Ana Faris (Chloe)

Sinopsi:
En Josh i la Nat són dos joves que s'enamoren a primera vista. Tot sembla perfecte, i en pocs mesos ja estan casats. Però un cop casats, s'adonen que no tot és tan bonic, i veuen com el matrimoni no funciona perquè són del tot incompatibles. A més, la cosa es complica amb la ex d'en Josh, qui encara sent alguna cosa per ell, i per en Guy, un jove americà que té un especial interès en la Nat.

Seguint el consell de familiars i una experta en relacions matrimonials, la parella intentarà superar la marca de l'any de casats, però no ho tindran gens fàcil.

Opinió:
Ens trobem davant d'una comèdia romàntica ben diferent: per una banda, manté alguna de les característiques més sagrades del gènere, però per una altra, capgira completament el sentit d'aquestes, amb una bona dosi de sarcasme i molt humor. El personatge de la psicòloga-consellera de relacions matrimonials mig boja està molt ben aconseguit, i dóna molta vida a la pel·lícula, juntament amb els pares de la Nat, que no amaguen en cap moment el seu odi per en Josh.

Què és el millor?
En general, el fet d'haver fet un canvi tant radical en un gènere amb tants tòpics, ja és en sí una gran fita. Això, sumat a algunes escenes molt divertides (com oblidar els intents d'en Guy per seduir la Nat amb les palomes o la visita d'en Josh i la Chloe a la sex-shop), i a la magnífica actuació dels actors protagonistes (Simon Baker borda el paper), la converteixen en una pel·lícula imprescindible que, en la meva opinió, està infravalorada.

I el pitjor?
Que, tot i que intenta fugir de les comèdies romàntiques clàssiques i, a vegades, massa ensucrades, al final acaba tal i com es podia esperar, és a dir, hi ha poques sorpreses al llarg de la pel·lícula.

Puntuació: 9'5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada