dimarts, 9 de desembre del 2014

"Segon Orígen" s'acosta

 
Aquest cap de setmana va ser el 40è aniversari de la famosa novel·la "Mecanoscrit del Segon Orígen" escrita pel català Manuel de Pedrolo i, com era d'esperar, l'any 2009 el gran Bigas Luna va iniciar un projecte per portar el llibre a la gran pantalla. Però la mort del cineasta l'any 2013 va paralitzar-lo fins que Carles Porta, productor executiu i coguionista de Bigas Luna, va rebre la responsabilitat de dirigir la pel·lícula.

Al febrer de 2014 es va iniciar el rodatge en llocs com Lleida, l'estany d'Ivars i Vila-Sana, i actualment ja està en una fase molt avançada de post-producció.

Pels que no heu llegit el llibre, la pel·lícula tractarà sobre la història de supervivència i amor d'un nen (Dídac) i una adolescent (Alba) que han d'apendre a viure i a reconstruir un món en ruïnes del qual, aparentment, en són els únics supervivents.

El nombre d'actors participants, per raons òbvies, és molt baix. Per una banda destaquen tres actors molt joves i novells, però que prometen força: Rachel Hurd-Wood ("Peter Pan") serà l'Alba i Andrés Batista serà el Dídac nen, mentre que el Dídac adolescent l'interpretarà Ibrahim Mané. La sopresa, però, la tenim en un personatge nou i inexistent al llibre, l'Home, interpretat ni més ni menys per Sergi López, un dels millors actors del nostre panorama.

Ara només fa falta esperar l'estrena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada