dissabte, 17 de gener del 2015

The Imitation Game

The Imitation Game (2014)

Fitxa tècnica:                                                                              


Títol original: The Imitation Game                                                                                                           
Gènere: Biopic, Drama


Director: Morten Tyldum

Cast: Benedict Cumberbatch (Alan Turing)
         Keira Knightley (Joane Clark)
         Matthew Goode (Hugh Alexander)
         Mark Strong (Stewart Menzies)
         Charles Dance (Comandant Denniston)


Sinopsi:
A principis dels anys 50 un inspector de la policia de Gran Bretanya comença a investigar un geni de les matemàtiques, Alan Turing, ja que sospita que pot ser un espia soviètic. Però està del tot equivocat. Durant la II Guerra Mundial un grup de matemàtics, liderats Turing, reben una missió altament secreta: desxifrar Enigma, la màquina que els nazis utilitzaven per codificar els seus missatges.

Basada en fets reals, la pel·lícula ens portarà a través de la vida del matemàtic, centrant-se en la construcció de la màquina que desxifraria Enigma, i la seva joventut en un internat.

Opinió:
Lluny de centrar-se íntegrament en la construció de Christopher (màquina per desxifrar Enigma), la pel·lícula es centra en el fet de trobar-se a un mateix, desxifrar els sentiments de les persones per poder desxifrar codis. I també en la voluntat de Turing per resoldre el problema, les ganes de marcar la diferència dels seus companys, el poder de decidir qui viu o no...tots aquests factors clau que van ajudar a acabar la guerra i que la pel·lícula mostra amb detall.

Està bé que un petit grup de persones decideixi, amb l'ajuda de l'estadística qui viu i qui no per salvar milions de persones i acabar amb la guerra? Per què un heroi es detingut i perseguit per ser homosexual?. Aquestes preguntes i moltes més sorgeixen a l'espectador durant la pel·lícula, que no es fa mai llarga i culmina amb un tram final dolorós però cert.

Què és el millor?
L'actuació de Benedict Cumberbatch és estel·lar i Strong, Goode i Kightley no es queden enrere; la banda sonora; l'estructura de la pel·lícula, que combina perfectament tres moments de la vida de Turing sense que l'espectador es perdi; el monòleg inicial, que et convida a no perdre't cap detall...Tot això juntament amb grans escenes regala una mica menys de dues hores que es passen massa ràpid.

I el pitjor?
Que ens mostrin relativament poc de la joventut de Turing.

Puntuació: 9'8











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada