dilluns, 2 de febrer del 2015

La festa del cinema català

Dilluns, 2 de febrer de 2015 (00:45)

Fa pocs minuts ha acabat la gala dels VII Premis Gaudí, concedits per l'Acadèmia del Cinema Català i presentada per Ángel Llàcer. Precisament Llàcer, acompanyat amb la música de Manu Guix, ens ha regalat moments molt divertits des de l'inici de la gala, amb aparicions d'altres "showman" com Manel Fuentes i Carlos Latre.

 La nit semblava indicar que "El Niño" (2014, Daniel Monzón) arrasaria, ja que de seguida es va situar clarament per sobre dels seus competidors amb 7 Premis Gaudí, entre els quals es troba en el de muntatge, fotografia, música original i millor actor secundari per Eduard Fernàndez. 


A mesura que avançava la nit, però, els Premis anaven adquirint importància i "10.000 Km" retallava distàncies. La pel·lícula dirigida per Carlos Marques-Marcet se n'ha endut 5, i dels més importants, com el de millor director, millor actor protagonista (l'actor de "Polònia" i "Crakòvia" David Verdaguer), millor actriu protagonista (Natalia Tena) i millor pel·lícula en llengua no catalana.

La sorpresa l'ha donat "Rastres de Sàndal", amb només un Gaudí, però el més important: millor pel·lícula. Altres pel·lícules catalanes s'han quedat amb pocs o sense cap premi, com per exemple "Born" o "Stella Cadente" (aquesta última amb dos guardons).

Esperem que en poc temps TV3 emeti aquestes pel·lícules per poder-les gaudir tant com ells ho van fer mentre les rodaven, i que en un futur no molt llunyà, el cinema català no tingui res a envejar al de la resta de països europeus.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada